WK綜合論壇, WK综合论坛

查看:8759 回復:17 發表於 2021-4-21 01:18:29
累計簽到:1303 天
連續簽到:8 天
VIP精品區,資源無限好賺金任務區,輕松賺金幣
加入VIP,享受高級特權宣傳賺金又升級,超級棒

羅湖恐怖事件(100%真人真事) [複製鏈接]

羅湖恐怖事件(100%真人真事), Q7 P% v& C* Q# s9 L9 u+ k% g+ D" T* E

3 {+ _+ q: u5 t. p" a時間: 農曆七月十四、十一點三十分
) f, H  ?, }" S地點: 羅湖出境大樓/ @  X1 x5 `( g8 k3 R
1 A* U6 o+ k# |% B8 r7 G0 j
本人係羅湖某department 職員、個曰係農曆七月十四、係十一點半既時候、已經冇咩人過關.- k& m9 N( _% P9 p
所以個大出境大樓已經冇咩人喇. 0個個時候因為我要寫log book 既關係、所以係一個黑暗既角 / D0 ^4 c  U9 t8 b9 @1 F* U" ?
落度寫、順便偷下懶、等收工.2 Q  Z( Z5 E1 L& {
( c) I! ~1 `! l7 O! U' u$ b
突然、有隻手係我背後度搭落黎、用低沈既話氣叫: "亞sir". 咁我向後一望、係一個大摡80 / p( |* V- [9 [& O
歲既亞伯. 然後個亞伯拎住自己張身份証、問我:"亞sir、點樣可以取消張身份証、申請死亡証呀?".
1 _3 f6 _8 q( y$ ]9 K我當時望下張身份証、以為自己眼花、所以再望多幾下、點知真係個亞伯個樣. 我心諗唔係咁邪呀、==
* ]" E# I9 |# {+ [2 \" Y彩又唔見我中.0 s" t/ C+ m  d
我即刻嚇度標冷汗、腳又震,勁想走、但係又唔走得、因為著住制服. 9 K( W+ Y/ g- g6 y, s

% F2 a2 |& J6 i% i我靜左十幾炒、之後我就扮冷靜、同佢傾計.4 j* A0 _4 f4 a; d; _
我問: "幾時唔係度架?"6 V+ C; l+ {1 S, S- \7 T# R
亞伯眼濕濕咁答: "早兩曰囉、無端端咁就唔係度喇."
8 `1 O' A% N; J* Q' s我當時想叫出黎、但係又驚我一叫、個亞伯俾我鬼樣我睇.
* }" C8 b* ~1 |" J8 ^& M9 h我再問: "係邊度過身架?"
! ?. I: a' Q$ e4 e8 h$ p7 I佢答我: "係深圳."9 {3 x4 Z9 c1 s( `' f1 }7 Q, B
咁我就問: "咁我以家有咩幫到你呀?"4 ?) I# N$ W+ K! h, p! e
佢就話: "咩都唔洗、淨係幫我老婆申請張死亡証.
# c  N$ w! R1 o4 x5 j我就話: "你老婆、乜唔係你咩?"
. _( R6 p. U: ^% h佢話: " 大吉利是、我老婆、唔係我呀."1 {9 k1 g& a( W: F. Y# i& U
我話 :"咁你又拎你張身份凡証俾我睇?"
9 d) M  e# d' G6 ^: J( i8 F/ ~- T佢話: "下、係我個張咩." 跟住佢就望一望、拎左第二張出黎. 佢話: "亞sir、唔好意思、我老得滯、眼
* ]' @. G/ T+ L$ Q% V花、睇錯左."
/ B+ q+ K" f2 {8 L4 B; C/ F我就足足鬧左佢成十分鐘、話: "唔好玩喇亞伯、嚇死人喇、七月十四攪d咁既野......"
! T, W& h# u  C* W6 K4 }+ M% \個亞伯就好唔好意思咁、係咁話對唔住.....* o8 I9 D& }1 s! k" g2 M2 j0 b
1 n/ F+ t) z7 S% ?4 ~$ q6 E
真係100%真人真事、全羅湖同事都知...我個時真係好驚、諗番都幾好笑....見過咁多次死人都冇今次咁 6 }+ o( f$ z' i

: U' |- y* K4 z- S) x6 f
桃妖视频站,海量在线视频任你播
累計簽到:355 天
連續簽到:7 天
感謝大大的辛勞分享!我會繼續在WK關注大大的文章!
累計簽到:87 天
連續簽到:1 天
都是一些文字的描述沒有照片的佐證
累計簽到:8 天
感谢分享,感觉头皮发麻了
累計簽到:1082 天
感謝大大的辛勞分享!我會繼續在WK關注大大的文章!
累計簽到:1139 天
連續簽到:9 天
這個我收藏了!謝謝分享!WK的資源越來越豐富,這少不了大大的辛勞!
累計簽到:38 天
連續簽到:20 天
這個我收藏了!謝謝分享!WK的資源越來越豐富,這少不了大大的辛勞!
累計簽到:2 天
感謝大大的辛勞分享!

回復樓主 親!! 下午好,中午養足了精神嗎?讓我們一起渡過下午茶時間,WK有您更精彩!

分享同時學會感恩,一句感謝的話語,就是最大的支持!  歡迎交流討論